Kan man lav et fedt køkken, uden det behøver koste det blege???

KØKKEN COLLAGE 1Vi skal til at renovere køkken!
“Ja – og ???”– tænker du måske, og det kan jeg sådan set godt forstå.
Sagen er, at jeg har fået lyst til at lave “logbog” over projektet, og tage hvem der kunne have lyst, med på “turen” fra start til slut.
Måske det kan inspirere andre, der står over for en renovering, at følge med i vores bestræbelser på, at lave et (i vores øjen) fedt køkken, uden det behøver koste det blege!????

Først skulle vi beslutte, om vi skulle lægge projektet i hænderne på et køkkenfirma, eller om vi skulle gå med et Ikea køkken igen, og hacke det, for vi har faktisk været 100% tilfredse med vores “gamle” Ikea køkken.
MEN – hvis man som vi helt fra start, havde en ret præcis mening om, HVAD vi ville have, og at det IKKE skulle være vildt dyrt, så kan det godt være lidt svært, at passe ned i et køkkenfirmas “skabelon”, uden at flere ting skal specialfremstilles, og dermed blive betydelig dyrere.
Det fandt vi ret hurtigt ud af, da vi i samarbejde med en sød ung pige fra HTH (Pernille –  der er VIRKELIG imødekommende, åben, god til at lytte), fik lavet et bud på, hvordan hun kunne omsætte vores ideer og ønsker, med deres elementer.

Så var der Ikea køkkenet, som vi ville hacke…..
Det havde vi egentlig tænkt at gøre med fronter fra & shufl, der laver MEGA fede køkkener.
MEN – som udgangspunkt bruger de sort mdf med linoleum til deres fronter, og jeg kunne mærke, at jeg bare så gerne ville have birkekrydsfiner!!!

Efter at have summet i længere tid, og kigget RIGTIG mange køkkener ALLE mulige steder, blev det sikkert – jeg ville IKKE gå på kompromis med birkekrydsfinéren, og jeg ville gerne finde en lidt mere lokalt, der kunne lave det, så jeg kunne få lov at “mærke” det.
Derfor er det nu endt med, at vi involverer en snedker, og ja – det lyder dyrt, men der blev jeg faktisk positivt overrasket.
Ham vender jeg tilbage til senere.

Nu er der måske nogen der tænker – “Er det ikke lidt fråds, at lave nyt køkken – der er da ikke noget galt med det gamle?!”.
Og nej, det var der egentlig ikke, og det var også kun 14 år, så jo – det ER også i mit hoved lidt fråds, og jeg har også haft det lidt blandet med at lave nyt køkken allerede.
MEN – vi har fortrudt, at vi ikke i sin tid, fik en køkken ø, så lyset kan strømme på kryds og tværs.
OG – hver gang vi har nogen til spisning, ender folk med at stå MIDT i køkkenet, så der bliver trafikprop, for så stort er vores køkken ikke.
Så kunne vi jo BARE fjerne væggene der rummer vores køleskab og fryser, og lave en køkken ø, og det var også det vi gerne ville.
Sagen er bare den, at Ikea har lavet om på deres elementstørrelser, siden vi lavede vores “gamle” køkken, og det kan ikke forenes med de nye elementer.
Ydermere er vores Ikea vask revnet, og da den også er ændret i målene, for at passe til deres nye elementer, så ja – der havde vi også et lille problem.

Samtidig ville der være steder i køkkenet, hvor vi ville mangle trægulv, da vi har gulvvarme og dermed flydende gulv, hvilket betyder, at gulvet er lagt EFTER køkkenet er sat op, fordi træet skal kunne arbejde.
Så alt i alt var det ikke BARE……

Nu er køkkenet pillet ned med hjælp fra en god ven, der til gengæld har fået det, og vil give det nyt liv som overdækket udekøkken, i deres sommerhus ved Cold Hawaii.
Dermed blev det en win win.
De er glade, min samvittighed fik det bedre, og vi kan glæde os til at nyde vores gl. køkken i deres dejlige selskab, når vi besøger dem i sommerhuset :-)

Så altså – kig med hvis du har lyst!

 

Åbne atelierdøre Silkeborg 2017

19642799_1297215017067808_2063644891988339405_nDa jeg nu har mødt flere, der har givet udtryk for, at de vil besøge mit atelier til Åbne atelier-døre weekenden d. 25. og 27. august, tænker jeg, der vist er behov for en lille udmelding herfra.
Som jeg har måtte sige til dem, siger jeg det også her – jeg deltager desværre IKKE i Åbne atelierdøre i år.
Jeg har haft hovedet fuld af for mange andre ting, der har taget min tid til, og synes sim-pelthen ikke, at jeg har nok nyt at byde på til, at jeg vil være bekendt at byde indenfor.
Jeg har lige fra jeg deltog første gang, lovet mig selv, at der skal være åbenlyst nyt at byde på fra gang til gang, så også gengangere synes besøget har haft sin berettigelse.
DET kan jeg ikke leve op til i år, så derfor sidder jeg over.
TILGENGÆLD glæder jeg mig til selv at tage på turné, såe….. måske ses vi derude??
Ellers vil jeg glæde mig til at se alle, der har lyst til at kigge forbi mit sted til næste år.
På måske gensyn 2018 – Lotte

PS: Du kan læse mere om Åbne atelierdøre HER og HER 

Hov!! Har helt glemt at fortælle, at jeg er kommet på Instagram for skisen da….

Broche-collageHavde egentlig besluttet, at jeg simpelthen ikke gad Instagram, meeeeen det har jeg så alligevel fortrudt.
Nu hvor jeg er der, kan jeg slet ikke forstå, HVORFOR jeg ikke gad det, for det ER altså ret smart og HURTIGT!!!
Såee – hvis du skulle have lyst, kan du finde mig som @atelierbaghuset, og det ville da være hyggeligt, hvis du gider følge mig der.
Jeg har også lavet en Insta-shop, hvor jeg lægger nogle af de ting ind, som jeg finder egnet til forsendelse.
Det er en lidt hurtigere måde, end at lægge en masse småting ind på min hjemmeside.
Skulle du have lyst til at tjekke den ud, finder du den som @atelierbaghusetbiks.
Hvis du følger den, ser du altid, når jeg lægger nyt ind.

Når jeg lige får lidt bedre tid, vil jeg indsætte et direkte link til dem begge her på hjemmesiden, i sidebaren th.
Tjek hele molevitten ud hvis du lyster!???

Pst!!! Har lige i dag, lagt en gevaldig masse papirlers brocher ind i biksen.

Rigtig glædelig jul og godt nytår !

Kære alle i derude – min dejlige lille gravbasse har budt sig til som model, og med denne lille engel, ønskes i alle en rigtig glædelig jul samt et skønt nytår. Må det blive fyldt med masser af kreativitet og ro til fordybelse, eller hvad i nu hver især håber på, og brænder for. De bedste ønsker fra mig til jer <3
Version 2

Så er der ENDELIG fadeksempler…

FADEKSEMPLER COLLAGE 2 M. TEKSTFADEKSEMPEL COLLAGE 1Har efterhånden lavet fade til mange forskellige anledninger – værtindegaver til gode venner, bryllupper, jubilæer, runde fødselsdage, sølvbryllupper, kobberbryllupper, konfirmationer, studentergaver – you name it…
Der var dog én ting jeg ikke selv lige havde tænkt på, og som jeg synes er en rigtig god og sød idé.
Havde doneret en gevinst i form et gavekort til et fad, i forb. med Åbne Atelierdøre.
Vinderen viste sig faktisk, at havde håbet på at vinde præcis den præmie, så hvor perfekt var det ikke lige?
Det er hende, der skal have æren for den, synes jeg, gode og søde ide´, som er til fri afbenyttelse – at skrive sjove ting, som hendes børn har sagt om – eller kaldt mad.
Har du lyst til at se, hvordan en tekst f.eks. kan lyde, så tjek det ud under “UNIKAGAVEN”.