Kan man lav et fedt køkken, uden det behøver koste det blege???

KØKKEN COLLAGE 1Vi skal til at renovere køkken!
“Ja – og ???”– tænker du måske, og det kan jeg sådan set godt forstå.
Sagen er, at jeg har fået lyst til at lave “logbog” over projektet, og tage hvem der kunne have lyst, med på “turen” fra start til slut.
Måske det kan inspirere andre, der står over for en renovering, at følge med i vores bestræbelser på, at lave et (i vores øjen) fedt køkken, uden det behøver koste det blege!????

Først skulle vi beslutte, om vi skulle lægge projektet i hænderne på et køkkenfirma, eller om vi skulle gå med et Ikea køkken igen, og hacke det, for vi har faktisk været 100% tilfredse med vores “gamle” Ikea køkken.
MEN – hvis man som vi helt fra start, havde en ret præcis mening om, HVAD vi ville have, og at det IKKE skulle være vildt dyrt, så kan det godt være lidt svært, at passe ned i et køkkenfirmas “skabelon”, uden at flere ting skal specialfremstilles, og dermed blive betydelig dyrere.
Det fandt vi ret hurtigt ud af, da vi i samarbejde med en sød ung pige fra HTH (Pernille –  der er VIRKELIG imødekommende, åben, god til at lytte), fik lavet et bud på, hvordan hun kunne omsætte vores ideer og ønsker, med deres elementer.

Så var der Ikea køkkenet, som vi ville hacke…..
Det havde vi egentlig tænkt at gøre med fronter fra & shufl, der laver MEGA fede køkkener.
MEN – som udgangspunkt bruger de sort mdf med linoleum til deres fronter, og jeg kunne mærke, at jeg bare så gerne ville have birkekrydsfiner!!!

Efter at have summet i længere tid, og kigget RIGTIG mange køkkener ALLE mulige steder, blev det sikkert – jeg ville IKKE gå på kompromis med birkekrydsfinéren, og jeg ville gerne finde en lidt mere lokalt, der kunne lave det, så jeg kunne få lov at “mærke” det.
Derfor er det nu endt med, at vi involverer en snedker, og ja – det lyder dyrt, men der blev jeg faktisk positivt overrasket.
Ham vender jeg tilbage til senere.

Nu er der måske nogen der tænker – “Er det ikke lidt fråds, at lave nyt køkken – der er da ikke noget galt med det gamle?!”.
Og nej, det var der egentlig ikke, og det var også kun 14 år, så jo – det ER også i mit hoved lidt fråds, og jeg har også haft det lidt blandet med at lave nyt køkken allerede.
MEN – vi har fortrudt, at vi ikke i sin tid, fik en køkken ø, så lyset kan strømme på kryds og tværs.
OG – hver gang vi har nogen til spisning, ender folk med at stå MIDT i køkkenet, så der bliver trafikprop, for så stort er vores køkken ikke.
Så kunne vi jo BARE fjerne væggene der rummer vores køleskab og fryser, og lave en køkken ø, og det var også det vi gerne ville.
Sagen er bare den, at Ikea har lavet om på deres elementstørrelser, siden vi lavede vores “gamle” køkken, og det kan ikke forenes med de nye elementer.
Ydermere er vores Ikea vask revnet, og da den også er ændret i målene, for at passe til deres nye elementer, så ja – der havde vi også et lille problem.

Samtidig ville der være steder i køkkenet, hvor vi ville mangle trægulv, da vi har gulvvarme og dermed flydende gulv, hvilket betyder, at gulvet er lagt EFTER køkkenet er sat op, fordi træet skal kunne arbejde.
Så alt i alt var det ikke BARE……

Nu er køkkenet pillet ned med hjælp fra en god ven, der til gengæld har fået det, og vil give det nyt liv som overdækket udekøkken, i deres sommerhus ved Cold Hawaii.
Dermed blev det en win win.
De er glade, min samvittighed fik det bedre, og vi kan glæde os til at nyde vores gl. køkken i deres dejlige selskab, når vi besøger dem i sommerhuset :-)

Så altså – kig med hvis du har lyst!

 

Åbne atelierdøre Silkeborg 2017

19642799_1297215017067808_2063644891988339405_nDa jeg nu har mødt flere, der har givet udtryk for, at de vil besøge mit atelier til Åbne atelier-døre weekenden d. 25. og 27. august, tænker jeg, der vist er behov for en lille udmelding herfra.
Som jeg har måtte sige til dem, siger jeg det også her – jeg deltager desværre IKKE i Åbne atelierdøre i år.
Jeg har haft hovedet fuld af for mange andre ting, der har taget min tid til, og synes sim-pelthen ikke, at jeg har nok nyt at byde på til, at jeg vil være bekendt at byde indenfor.
Jeg har lige fra jeg deltog første gang, lovet mig selv, at der skal være åbenlyst nyt at byde på fra gang til gang, så også gengangere synes besøget har haft sin berettigelse.
DET kan jeg ikke leve op til i år, så derfor sidder jeg over.
TILGENGÆLD glæder jeg mig til selv at tage på turné, såe….. måske ses vi derude??
Ellers vil jeg glæde mig til at se alle, der har lyst til at kigge forbi mit sted til næste år.
På måske gensyn 2018 – Lotte

PS: Du kan læse mere om Åbne atelierdøre HER og HER 

Så er der nye upcycling-tasker på vej….

Et lille udvalg af nye upcycling-tasker, er ved at blive gjort klar til Åbne Atelierdøre kommende weekend.
De er nææææsten i mål, men en ting er sikker – jeg kommer IKKE til at kede mig frem til fredag :-)

Her kommer en lille sneak peek, og skal lige skynde mig at advare – billedkvaliteten er IKKE noget at prale af :-(
TASKE FARVER MED PANG TASKE MAN BEHØVER TASKE NOGLE GANGE TASKE HVIS MAN HVILER TASKE MED HJERTET TASKE PIPPI POWER TASKE BRILLER TASKE NÆRVÆR TASKE SANDE VÆRDIER

Åbne Atelierdøre 2016 – jeg er på!!!

PLAKAT 2016 ÅBNE ATELIERDØREBeslutningen er truffet – efter utallige overvejelser for og imod, og den tippede til “jeg er på” siden.
Såe… nu er der ingen vej tilbage – jeg slår dørene op til mit lille sted weekenden d. 20.-21. august, men det kommer der MEGET mere om løbende.
Hvis du allerede nu vil læse mere om arrangementet, kan du kigge HER
Eller på deres FB side HER

Og nu vi er ved FB, så har jeg haft brug for, at skille tingene lidt af.
Jeg har derfor oprettet en FB side for AtelierBAGhuset.
HER vil alt der har med DEN side af mig at gøre, fremad rettet vil blive postet, og ikke som nu på min “private” side.

Så er der nedtælling til fernisering på udstillingen “Midsommer” 2015

MIDSOMMERPLAKATSom før nævnt, har jeg været suget ind i et projekt, hvor vi har lavede skulpturer i fiberbe-ton. De skulpturer er en del af udstillingen Midsommer”, som har fernisering kommende fredag d. 12. juni. Alle der har tid og lyst, skal være så hjertelig velkommen.
Udover at jeg selv er til stede til ferniseringen, passer jeg også udstillingen flg. dage og tidspunkter: onsdag d. 17. juni 11-13, lørdag d. 25. juni 11-13 og onsdag d. 24. juni 11-13. Såe…… ses vi ikke til fernisering, så ses vi måske der !???

Jeg har lige lidt mere på hjertet, omkring selve det at lave skulpturen, men det trækker jeg lige et par dage :-)