Godt nytår – og hvordan jeg er startet året med, at være totalt ovenpå

ALBUM STARTHar besluttet, at jeg simpelthen ikke gider det med nytårsfortsæt i år ( i alle tilfælde ikke nogen jeg siger højt), sådan er det bare. Ikke noget med noget, der måske alligevel ender med dårlig samvittighed, eller det der ligner – SÅDAN!
Jeg har oven i købet startet det nye år med, at aflivet en åre lang dårlig samvittighed der gør, at min glorie nu lyser så klart, at jeg tror, jeg næsten kan cykle uden lys på, og alligevel blive set.

Hvad handler den dårlige samvittighed om, tænker du måske… Det skal jeg sige dig – den handler om FOTOS – fotos i stakkevis.
Helt præcis 12 års fotos fra tiden før vi fotograferede digitalt, og stakken af papir billeder bare voksede og voksede – UDEN at blive sat i album.
Nu sidder de hvor de bør, i 10 albums som jeg har opgraderet fra “old look” til albums “my way” anno 2014.
Faktisk er jeg blevet så glad for resultatet, at jeg nogle gange bare lige MÅ hen og nyde at kigge på dem.
ALBUM SOLOSådan ser de ud….

Måske har du nogle der trænger til en tur??
I så fald kommer her en kort how to do:

ALBUM Collage 1Det har jeg brugt: album, blyant + lineal, en hultang eller en hulpibe til at slå huller med, acrylfarve, lak, lim, kontrast papir til dekoration, runde klistermærker + Posca tush til nummer, bred elastik, vokset tråd eller andet stærk tråd + en tyk nål.
ALBUM Collage 2Først malede jeg albummet sort med acrylmaling. Dernæst klippede jeg et stykke kontrast papir i ønsket størrelse, som jeg limede i ryggen nederst.
Så klistrede jeg et rundt sort klistermærke på, hvorpå jeg skrev albummets nummer.
Til sidst afsluttede jeg med at give det hele en lak.
ALBUM Collage 3På indersiden af bagsiden, mærkede jeg op, hvor jeg ville sy elastikken fast (jeg gjorde det 2 cm fra kanten, og med 2 cm mellem hullerne), og lavede derefter 2 små huller med den pibe jeg har, der er beregnet til læder, men en hultang fungerer også fint.
Så klippede jeg et stykke elastikbånd (bredde 2,5 cm) på ca. 62 cm.
Det foldede jeg på midten med vrang siden af elastikken ud af (synes der var en lille forskel), da elastikken bliver krænget rundt, og den anden side kommer til at vende ud af, når albummet er lukket. så syede jeg den på som vist, gennem de huller jeg havde slået.
ALBUM 4 CollageTil sidst lavede jeg stikords labels med min 3D dymo, som jeg klistrede øverst på ryggen. Så det er hurtigt at overskue, hvad de enkelte albums indeholder.

Håber det gav mening, ellers uddyber jeg gerne.

Bonus info: Jeg har købt den saftige grønne elastik hos min lokale søde stof/tilbehørs pusher Boesens sy- & stofhus. Klistermærkerne som skulle være sorte, fandt jeg hos Flügger i Ry. Og HOLD DA OP, hvor har de meget af alt mulig til krea brug. Ting jeg før har kørt til Århus efter, kan jeg få hos dem.
De forhandler bl.a. vare fra Hobby.dk, og det de ikke har i butikken, det skaffer de da bare, så man kan hente det der, og slippe for at betale fragt. Sikke en opdagelse!!

Med disse ord og let samvittighed, vil jeg begive mig ind i det nye år, med fjedrende lette skridt.

Lidt inspiration til konfirmation – måske….?

Konfirmation er bare sådan en dejlig fest, hvis i spørger mig. En fest man RIGTIG gerne vil have, bliver lige i øjet. Lige i konfirmandens øje at forstå… Nogle har en helt klar mening om, hvordan de ønsker dagen, og andre er nok nærmest lige glade. En ting vores to første var ret enige om var, at det IKKE skulle være for højtideligt, og det skulle være i haven. Med disse billeder fra Annas konfirmation, håber jeg på, måske at kunne inspirerer nogle af jer, der har konfirmation i sigte (der er vist ikke tvivl om, at der gerne måtte være knald på farverne – ikke noget med sarte pasteller til frk. Holm her, ellers tak!).
Anna konfirmations collage 1Vi valgte voksduge m. prikker – (forskellig farve til hvert bord) fra Stof & stil (det var næsten billigere end at leje duge). Servietter i samme forskellige farver. “Lysestagerne” var lerduer (du ved fra lerdue skydning), malet i tilsvarende farver som serviettere. Bordkortene lavede jeg i papirler, med navnet stemplet i. Det tørrer v. rumtemperatur, men husk at vende dem jævnligt under tørringen, så de ikke bukker enderne op (det sidste stykke tid gerne under pres). Efter tørring blev også de malet i forskellige farver, og efterfølgende lakeret.
Papirleret fik jeg øjnene op for via hende her.
Annas konfirmation Collage 2Invitationerne lavede jeg på de største manillamærker man kan få. Fandt et sjovt gl. foto af Anna, som jeg printede i sort/hvid og limede på, stemplede “invitation” med samme bogstaver som blev brugt til bordkort, og til sidst fik de lige et stempel m. en hjemmelavet trykklods. Pynten på bagsiden, er papir jeg har klippet i strimler, da det var liiige før alt det lækre masking tape kom i handlen. Snoren er neon muresnor… Invitationerne bliv sendt ud, i små brune papirsposer, der også lige fik et stempel m. trykklodsen, og lukket med kulørt masking tape, der HURRA – lige nåede at komme i T.I.N.G. i rette tid.
Telegrammet fandt jeg på, fordi jeg simpelthen synes de telegrammer der er i handlen er dødsyge, og alt for dyre…. Da vi skulle bruge rigtig mange selv, og tid ikke er noget der er i overflod, når man skal holde konfirmation, måtte det blive et kompromis.
“Hjemmesyede” og i dette tilfælde m. motiv af Heidi Bielfeldt. De blev også afleveret i brune papirsposer, med trykklodsstempel og lidt andet dekoration.

Skulle du være blevet inspireret, men synes noget kræver en lidt mere fyldestgørende forklaring, så spørg løs!!