Godt nytår – og hvordan jeg er startet året med, at være totalt ovenpå

ALBUM STARTHar besluttet, at jeg simpelthen ikke gider det med nytårsfortsæt i år ( i alle tilfælde ikke nogen jeg siger højt), sådan er det bare. Ikke noget med noget, der måske alligevel ender med dårlig samvittighed, eller det der ligner – SÅDAN!
Jeg har oven i købet startet det nye år med, at aflivet en åre lang dårlig samvittighed der gør, at min glorie nu lyser så klart, at jeg tror, jeg næsten kan cykle uden lys på, og alligevel blive set.

Hvad handler den dårlige samvittighed om, tænker du måske… Det skal jeg sige dig – den handler om FOTOS – fotos i stakkevis.
Helt præcis 12 års fotos fra tiden før vi fotograferede digitalt, og stakken af papir billeder bare voksede og voksede – UDEN at blive sat i album.
Nu sidder de hvor de bør, i 10 albums som jeg har opgraderet fra “old look” til albums “my way” anno 2014.
Faktisk er jeg blevet så glad for resultatet, at jeg nogle gange bare lige MÅ hen og nyde at kigge på dem.
ALBUM SOLOSådan ser de ud….

Måske har du nogle der trænger til en tur??
I så fald kommer her en kort how to do:

ALBUM Collage 1Det har jeg brugt: album, blyant + lineal, en hultang eller en hulpibe til at slå huller med, acrylfarve, lak, lim, kontrast papir til dekoration, runde klistermærker + Posca tush til nummer, bred elastik, vokset tråd eller andet stærk tråd + en tyk nål.
ALBUM Collage 2Først malede jeg albummet sort med acrylmaling. Dernæst klippede jeg et stykke kontrast papir i ønsket størrelse, som jeg limede i ryggen nederst.
Så klistrede jeg et rundt sort klistermærke på, hvorpå jeg skrev albummets nummer.
Til sidst afsluttede jeg med at give det hele en lak.
ALBUM Collage 3På indersiden af bagsiden, mærkede jeg op, hvor jeg ville sy elastikken fast (jeg gjorde det 2 cm fra kanten, og med 2 cm mellem hullerne), og lavede derefter 2 små huller med den pibe jeg har, der er beregnet til læder, men en hultang fungerer også fint.
Så klippede jeg et stykke elastikbånd (bredde 2,5 cm) på ca. 62 cm.
Det foldede jeg på midten med vrang siden af elastikken ud af (synes der var en lille forskel), da elastikken bliver krænget rundt, og den anden side kommer til at vende ud af, når albummet er lukket. så syede jeg den på som vist, gennem de huller jeg havde slået.
ALBUM 4 CollageTil sidst lavede jeg stikords labels med min 3D dymo, som jeg klistrede øverst på ryggen. Så det er hurtigt at overskue, hvad de enkelte albums indeholder.

Håber det gav mening, ellers uddyber jeg gerne.

Bonus info: Jeg har købt den saftige grønne elastik hos min lokale søde stof/tilbehørs pusher Boesens sy- & stofhus. Klistermærkerne som skulle være sorte, fandt jeg hos Flügger i Ry. Og HOLD DA OP, hvor har de meget af alt mulig til krea brug. Ting jeg før har kørt til Århus efter, kan jeg få hos dem.
De forhandler bl.a. vare fra Hobby.dk, og det de ikke har i butikken, det skaffer de da bare, så man kan hente det der, og slippe for at betale fragt. Sikke en opdagelse!!

Med disse ord og let samvittighed, vil jeg begive mig ind i det nye år, med fjedrende lette skridt.

Sidste pakke afleveret – tjek….

Jeg er færdig som i HELT færdig med julegaver, pakkespilsgaver, værtindegaver, hygge-nissegaver og hvad der ellers har skullet i hus af gaver. Og bedst af det hele – det har kunnet lade sig gøre på den hyggelige måde, hvor jeg har hygget mig med det… Nu krydser jeg så bare fingre for, at pakkeposten svinger forbi med de sidste inden jul, men ellers må der bare laves et par julegave attrapper, der kan komme under træet (det er heldigvis til nogen der har alderen, hvor de gerne venter på noget godt).
Gave Helle Collage 1Og mit hemmelige projekt??
Det er også blevet færdigt, og jeg tør godt vise hvad det endte med, for hende det var til, har for travlt til at sidde og kigge med her, er jeg ret sikker på.
Det er blevet til en  - hmm, hvad skal jeg kalde det?? En “opbevaringsmappe” til tasken, hvor man kan gemme ting og sager der ellers dumpes løst ned, når man kommer rundt om kring, og bliver inspireret af sjove ting og dimser. Dem der har kigget i min taske ved, at der kan ligge de mærkeligste ting, som desværre nogle gange når at blive krøllet, inden det bliver fisket op.
Den er en slags prototype, da jeg længe har haft lyst til, at lave noget i traktorslange, hvor det skulle indgå et billede.
Billedet skulle have været et af mine egner, men det måtte jeg gå på kompromis, da jeg ikke kunne nå, at lave et, der havde den rigtige størrelse…
Det er lamineret, så det sidder godt beskyttet bag plast.
Spørg løs, hvis du har fået lyst til at lave en sidste lille DIY gave!
Gave Helle Collage 2Nu er den pakket ind, og “hyggenissen” har været forbi, og dumpe den i hendes postkasse, så DEN nåede frem inden juleaften, sådan!!
Nu skal der laves lidt julekonfekt til stille julemusik, og så vil jeg glæde mit til at  julehygge med svigerfamilien, når vi idag skal mødes hos os, og bytte julegaver.
Kan i have en dejlig 4. søndag i advent.

OM der stadig er puls her på matriklen ? Åhhh jo, det er der skam – julepuls.

INDGANGSPARTITror da nok lige, det er evigheder siden, jeg sidst har skrevet noget her, men julen ER altså kommet til Svejbæk….
Må nok erkende, at jeg ALDRIG bliver en af dem, der laver indlæg, hverken hver – eller hveranden dag, men det var nu heller aldrig intentionen. Meeen, derfor er det nu alligevel FOR længe siden.

Ting har det med at komme i stimer, her i huset, men det kan de fleste sikkert nikke genkendende til tror jeg.
Det er gået slag i slag siden Åbne atelierdøre i august, og jeg må så bare se i øjnene, at når større projekter står i kø, så taber det stilsiddende foran Mac´en..

Tiden er gået med at hjælpe ældste sønnen med at flytte til Århus, hvor han er kommet ind på drømmestudiet psykologi, og spørg lige om han er glad…
Det medførte en mindre “rotation” her på matriklen, som indebar projekter på de tilbage-blevne ungers værelser, nyt soveværelse og ikke mindst ET ARBEJDSVÆRELSE TIL MIG – inde i varmen…
Fra nu af kan jeg sidde og arbejde inde i varmen, med udsigt til “Atelierbaghuset”, og drømme om varmere tider, hvor jeg igen kan rykke ud i “skurvognen” – LUKSUS!!
De stribede vægge i soveværelset og mit arbejdsværelse, den tager vi senere, lige nu har jeg bare brug for at vise, at julen faktisk ER kommet til os.
(ikke et ord om billedkvalitet!!!)
ADV. KRANSDer er lavet advents”krans” af den cigarpresse jeg har drømt om siden sidste år i dec., hvor jeg desværre ikke fik fingre i en. Det var Anne fra Hverken fugl eller fisk, der havde nogle med sidste år, på julemarked hos Linked Ink. Det havde hun heldigvis også i år, hvor hun var med på julemarkedet på Ludvigslyst, og NU var jeg heldig og sagde HAPS!!
KALENDERLYSTALLERKENRÆKKE CollageKalenderlyset er der også HELT styr på, hvis man lige ser bort fra, at vi allerede igår nåede til d. 19. dec. Troede ellers det kunne brænde lystigt med den str. det havde fra start…..
Nisserne er også flyttet ind på tallerkenrækkes sammen med Peters Jul.
JULESTJERNE COLLAGEDer er flettet julestjerner og flere er på vej. Fandt de fineste stjernsstrimler i både Rema og Søstrene Greene. Nu er det bare at lade roen falde på i sofakrogen, og så lade fingrene arbejde sig igennem lageret.

HYACINTVINDUES CollageDer er kommet lidt julehygge i vinduerne og i krogene rundt omkring…
SKAB BRYGGERSDen lille nisse er flyttet ind på skabet i bryggerset….
LUCIAB.SMÅKAGER CollageDer er bagt OG spist luciaboller på luciadag, og småkagerne er bagt og fyldt i dåserne i skabet. Da der nærmest traditioen tro stadig var nogle på bunden fra sidst jul, er der i år kun bagt tre slags, bl.a. lakrids småkagerne jeg bagte for første gang sidste år. De er vist kommet for at blive.
VÆRTINDEGAVERJeg har lavet tre fade med vers fra Peters Jul, der sammen med lidt lys og chokolade + lidt andre jule krims krams, skal bruges til hyggegaver..
(jeg har brugt den porcelæns pen, jeg før har skrevet om).
HEMMELIG PROJEKTNu skal jeg til at have gang i et “hemmeligt” projekt til en anden lille hyggegave… Den må jeg hellere lade være med at skrive mere om her lige nu. Slut resultatet kommer senere, hvis alt går vel.
Håber der er mere julefred en julestress hjemme hos jer.
Og så i gang med det “hemmelige” projekt, så der kan komme flueben ved det….

 

Det evigt tilbagevendende med fodtøj….

SKOCOLLAGE 1Jeg ved ikke hvad det er med fodtøj og så mig??? Jeg ender ALTID med at få problemer, når jeg skal noget, hvor jeg skal forsøge at se bare lidt festlig ud. Modsat det brede flertal, så er jeg nemlig ikke en af dem, der ELSKER sko, og har dem i rå mængder. Og NEJ, det handler ikke om, at jeg er en stakkel, der ikke har råd til sko. De interesserer mig åbenbart bare ikke. Måske fordi jeg har det bedst på bare fødder, ikke er til sko med hæl, eller – og det lyder åndsvagt, har en lyd der er sådan lidt for “fin-dame-agtig”, som jeg slet ikke kan identificerer mig med…
Uanset grunden så får jeg altid krise, hvis jeg ikke kan komme i indiske guld sandaler eller Dr. Martens støvler.
MEN, nu har jeg simpelthen fundet en løsning på noget ind imellem… Et par sorte sko fra H&M, jeg kan pimpe efter humør og farve.
SKOCOLLAGE 2Så laver jeg ganske simpelt nogle stofknapper, som får monteret en brochenål på bagsiden. Dem kan jeg skifter ud, så de passer til resten af outfittet.
Det kan selvfølgelig være alt mulig andet, der kan sættes brochenål på – scrablebrikker, plastic insekter og alt mulig andet…
Til lørdagens cocktailparty kan jeg kun sige JEG ER KLAR!!!

Lidt inspiration til konfirmation – måske….?

Konfirmation er bare sådan en dejlig fest, hvis i spørger mig. En fest man RIGTIG gerne vil have, bliver lige i øjet. Lige i konfirmandens øje at forstå… Nogle har en helt klar mening om, hvordan de ønsker dagen, og andre er nok nærmest lige glade. En ting vores to første var ret enige om var, at det IKKE skulle være for højtideligt, og det skulle være i haven. Med disse billeder fra Annas konfirmation, håber jeg på, måske at kunne inspirerer nogle af jer, der har konfirmation i sigte (der er vist ikke tvivl om, at der gerne måtte være knald på farverne – ikke noget med sarte pasteller til frk. Holm her, ellers tak!).
Anna konfirmations collage 1Vi valgte voksduge m. prikker – (forskellig farve til hvert bord) fra Stof & stil (det var næsten billigere end at leje duge). Servietter i samme forskellige farver. “Lysestagerne” var lerduer (du ved fra lerdue skydning), malet i tilsvarende farver som serviettere. Bordkortene lavede jeg i papirler, med navnet stemplet i. Det tørrer v. rumtemperatur, men husk at vende dem jævnligt under tørringen, så de ikke bukker enderne op (det sidste stykke tid gerne under pres). Efter tørring blev også de malet i forskellige farver, og efterfølgende lakeret.
Papirleret fik jeg øjnene op for via hende her.
Annas konfirmation Collage 2Invitationerne lavede jeg på de største manillamærker man kan få. Fandt et sjovt gl. foto af Anna, som jeg printede i sort/hvid og limede på, stemplede “invitation” med samme bogstaver som blev brugt til bordkort, og til sidst fik de lige et stempel m. en hjemmelavet trykklods. Pynten på bagsiden, er papir jeg har klippet i strimler, da det var liiige før alt det lækre masking tape kom i handlen. Snoren er neon muresnor… Invitationerne bliv sendt ud, i små brune papirsposer, der også lige fik et stempel m. trykklodsen, og lukket med kulørt masking tape, der HURRA – lige nåede at komme i T.I.N.G. i rette tid.
Telegrammet fandt jeg på, fordi jeg simpelthen synes de telegrammer der er i handlen er dødsyge, og alt for dyre…. Da vi skulle bruge rigtig mange selv, og tid ikke er noget der er i overflod, når man skal holde konfirmation, måtte det blive et kompromis.
“Hjemmesyede” og i dette tilfælde m. motiv af Heidi Bielfeldt. De blev også afleveret i brune papirsposer, med trykklodsstempel og lidt andet dekoration.

Skulle du være blevet inspireret, men synes noget kræver en lidt mere fyldestgørende forklaring, så spørg løs!!