Så fik vi bagt de første julesmåkager, med udsigt til sneklædt værksted…

Hvor heldig har man lov at være??? Vi havde besluttet, at søndag var dagen, vi ville bage julesmåkager, og se nu bare hvilken udsigt vi havde fra køkken vinduet… Julemusik i højtalerne, det lidt alternative kalenderlys tændt, og så var det ellers go!
For det ikke skal ender som det plejer med, at fuglene flyver lavt og tungt over matriklen, fordi de skal har spist alle småkageresterne efter jul, har vi skåret det ned til 3 hold – brunkager (pga. af duften), vaniljekranse (fordi det er så hyggeligt at køre dem ud af maskinen) og til sidst årets nye – lakridssmåkager.. Yep, den er god nok, og NEJ den er ikke vammel.
Har du lyst til at prøve, så får du opskriften her:

500 g. mel
1 tsk. bagepulver
60g. lakridspulver (billigt i Tiger butikken)
375 g. smør
500 g. rørsukker
2 æg
Ælt dejen hurtigt sammen, og tril dejen i 4 pølser ca. 3 cm. i diam. Dejen er MEGET klistret, så gør det på et stykke bagepapir, som pølsen efterfølgende pakkes ind i.
Put pølserne i fryseren på en bakke eller andet, til de er hårde.
Skæres i tynde skiver (bruger selv en gl. Rådvad brødskærer), og fordeles på plader med afstand imellem, da de flyder lidt ud.
Bages 8-10 min v. 180 gr.