Ben and Jerrys – my way…

IMG_1767Vi skal have et hold dejlige venner til spisning i aften – rigtig gode selskab er det :-)  Så er der dømt  hygge og sludren om løst og fast – og jeg glæder mig.
Som resten af husstanden her, elsker de også desserter (må vi ikke godt sige det Maybrith og Peter??), så dessert skal vi have, og det bliver is med frugt. Denne is “opfandt” jeg, da mine efterhånden store unger fik smag for Ben and Jerrys, som koster det blege (i alle tilfælde hvis man som os, ikke lader sig nøje med et par kugler). Da Anna og veninderne havde provianteres med denne luksus is, til fredags hygge, udtalte jeg kækt “den kan jeg da lave lige så god selv – meeeeget billigere”!!! Når man påstår det, så koster det beviser. Dem fik de, og de bøjede sig i støvet. Og mig? Jeg var lidt overrasket over HVOR god den faktisk blev, men det sagde jeg selvfølgelig ikke noget om.
Vil du prøve, så gør som følger:

Du skal bruge:

Kagen “Michaels chokoladesvineri” fra “Krudtugelr og kanelsnegle”, som skal en tur i fryseren før den er klar. Da jeg tror de fleste efterhånden har bogen, tør jeg godt vove pelsen, og skrive opskriften nederst i dette indlæg. Er det dårlig stil, så opdrag endelig på mig…
2 1/2 dl. fløde
2 spsk. vanilje
2 l. “pap” vanilleis
IMG_1762
Pisk fløden med vaniljen til en ikke alt for stiv skum.
IMG_1763Isen (fåes også i øko udgave) skæres ud i tern, og røres i flødeskummen lidt af gangen. HUSK – bruger du røremaskine, så skift til den der passer til tærtedej, eller dejkrogene, hvis du bruger håndmikser, ellers ødelægger du piskeren!!!
IMG_1764Skær den frosne “chokoladesvineri” i ca. 1/2 cm. tynde skiver, og dernæst på modsatte led, så du får en bunke små tern.
IMG_1765De hældes op i “softicen” lidt af gangen, så det ikke vælter ud over alle bredder.
IMG_1766Når den er vendt godt rundt, er isen færdig MEN skal en tur i fryseren, inden den er spiseklar.
Jeg plejer at lave dem i et glas, så det er lidt som at sidde med et bæger Ben and Jerrys.
Denne gang røg det i is bægere hjembragt fra Italien (til grin bliver jeg, når jeg hvert år indsamler plastbægerne fra hver en spist is, og slæber med hjem fra ferie) – men jeg gør det igen i år :-)
IMG_1768Her kommer så opskriften fra Sif OrellanasKrudtugler & kanelsnegle

2 æg
270 g sukker

4 spsk kakao
1/2 tsk salt
kornene fra en vaniljestang
revet skal af en 1/2 appelsin (har jeg ikke putte i til isen)
85 g. mel
1/2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør (bruger flydende margarine)

Pisk æg og sukker hvidt. Bland kakao, salt, vanilje, mel og bagepulver og vend blandingen i æggemassen. Vend afkølet smeltet smør i massen til sidst. Fordel massen i en smurt springform, og bag ved 190 gr. i 20-25 min. Kagen skal virke rå/ubagt, når den tages ud af ovnen – den skal nok blive fast, når den er afkølet.

 

Åhhh ja tak, lad lyset strømme ind – jeg tager imod….

ENDELIG ENDELIG ENDELIG siger jeg bare..
Er det ikke bare helt fantastisk, endelig at mærke lyset og varmen?
Ja okay, så er det heller ikke varmere, men det er altså varmt nok til, at jeg er helt høj over det, og til at cafélatten bliver nydt på trappen foran værkstedet, så snart tiden overhovedet tillader.
Er der ikke også bare en lille bitte smule fuglefløjt, eller er det bare inde i mit hoved??
IMG_1758Måske ER det bare i mit hovet, men det er også fint nok… Jeg lader bare som om det er min egen lille værksteds-trækfugl, der er kommet tilbage med foråret :-)
Jeg udlever nogle kampe med mine billeder i øjeblikket, og rodet så det nok kun er mig, der stadig kan nyde, at være i mit lille private paradis. Nyder det, det gør jeg, selvom jeg bander som en havnearbejder (inde i hovedet), fordi billederne og mig ikke helt kommunikerer optimalt endnu.. Håber jeg snart får vist dem, hvem der i sidste ende er bestemmeren (i øjeblikket er jeg faktisk lidt i tvivl).
At lyset strømmer, og at jeg roder, er ikke løgn – her er beviset:
IMG_1760IMG_1759IMG_1761Husk at nyde foråret, man ved aldrig, om der pludselig sniger sig en vinterdag ind i billedet!!

En biografstol – var det noget??

Vi har været flittige i påsken, hvis vi selv skal sige det.
Udover 2 x hyggelig påske-kom-sammen med familien, har vi nemlig ryddet op i gemmerne, og fået malet et par rum i huset.
Selvom jeg ikke er god til at smide ud (læses ekstrem dårlig), må selv jeg erkende, at engang imellem er det altså et must.
I samme omgang har jeg besluttet, at forsøge at gøre mig hård, og skille mig af med min super fede (synes jeg selv) biografstol, da vi i vores “nye” hus bare ikke har det rigtig sted til den.
Biografstol collageSå derfor – drømmer du om et ledig sæde på cowboyrækkerne, et tilsvarende ledigt sæde på kysserækkerne (så skulle der vist have været to), eller bare et sted på midterrækken, så har du chancen nu.
Herligheden som er gennemrenoveret i mit ansigtssved, er sat til salg flere steder til kr. 850.
Er det noget for dig, så giv mig et lille forårs pip!
                                                                  SOLGT !!!