Køkkenet er væk….

fullsizeoutput_2620 På billedet køkkenet væk, og kun emhætten og vores gaskomfur er tilbage.

Selvom vi har rigtig meget naturligt lys i vores hus, er det alligevel vildt, så meget det gør med gennemstrømnings lys.
Kigget fra TV enden af stuen, inkluderer nu pludselig også den del af haven, hvor jeg har mit atelier, hvilket er en ekstra bonus oven i hatten.

Emhætten har siden billedet blev taget, også sagt farvel, og fået ny ejer, hvilket er en rar tanke…

Nu handler det om gulvet!
Vi har valgt, at give køkkenet sit eget gulv, og dermed fremhæver køkkenzonen, som er et rum i rummet, der indeholder både TV-stue, spisestue, hyggekrog mod have OG køkken.
Det har været en laaaang og sej procces, på en vej fyldt med bump, at nå hertil, hvor vi ENDELIG har turdet fjerne køkkenet, og tro på, at der ENDELIG er en, der kan og vil, komme og lave et New Yorker, hvor trægulvet før var.
Det er stadig med en smule bæven i kroppen, for gulvet er der stadig ikke, men det skulle det iflg. aftalen komme i denne uge – og er der noget jeg snart har brug for at se, så er det et gulv i køkkenområdet!!!

Fra start i planlægningen, ville vi gerne have et poleret betongulv, og præcis magen til det de har i Dokk1 i Århus.
Det brugte jeg RIGTIG meget tid på at researche på, og tak til alle jer, der har forsøgt at hjæl-pe mig med at blive klogere (så har jeg ikke glemt nogen!).

Vores udfordring har bla. (udover ustabile håndværkere, der har et noget andet forhold til aftaler end mig) været, at vi kun har tykkelsen svarende til trægulvet at gøre godt med, og det var ikke nok til, at vi kunne bruge samme fremgangsmåde som i Dokk1.
En sød og hjælpsom murer Finn Skov (ham vil jeg til enhver tid gerne anbefalt til hvem der måtte have brug for en murer), gjorde ellers en ihærdig indsats, for at knække den, og må-ske ville det også være lykkedes. Vi turde bare ikke binde an med forsøget, da der kun er et skud i bøssen..
Så forfra med indtil videre 4 andre gulvmænd, hvor den sidste gerne skal komme i dag, og skærer et snit  i overgangen mellem køkken og stue, så vi kan fjerne resten af trægulvet i køkkenet, og få et skarp og flot snit, i den glidende overgangen mellem træ og beton.

Og nu siger jeg så beton, men det ender med et kompromis, der er noget med en spartel-masse tilsat fibre og en vis del af noget “betonpulver”…..
Fordelen er så forhåbentlig, at det er lidt blødere at stå på, end et rigtigt betongulv ville have været.
Lige nu krydser jeg bare fingre for, at vi ikke ENDNU engang bliver brændt af !???

En lille del af gulvet har vi kunnet brække op, så elektrikeren har kunnet komme til, at føre strøm fra væggen, via en rille i gulvet (lidt spændende, når man nu som vi, har gulvvarme 🙂  ), til der hvor køkken-øen skal være.
Det skal af gode grunde være på plads, inden gulvmanden kan støbe det nye gulv.

Så er det godt, der findes elektrikere, der udover at være elektriker, også kan bryste sig af  at hører til korpset af “Hverdagens helte”, der springer til, og redder situationen, når man plud-selig bliver lidt presset på tid.
Denne helt der bærer navnet Allan og er fra Sejs el, skal iøvrigt også lave resten af elarbej-det i køkkenet.

fullsizeoutput_2621Her ligger kabelet så – fint fræset ned og limet på plads – så tilbage er kun at sige: “Så må du gerne komme gulvmand!”, så videre i dagens arbejde med krydsede fingre XXX

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


+ tre = 9