Ben and Jerrys – my way…

IMG_1767Vi skal have et hold dejlige venner til spisning i aften – rigtig gode selskab er det :-)  Så er der dømt  hygge og sludren om løst og fast – og jeg glæder mig.
Som resten af husstanden her, elsker de også desserter (må vi ikke godt sige det Maybrith og Peter??), så dessert skal vi have, og det bliver is med frugt. Denne is “opfandt” jeg, da mine efterhånden store unger fik smag for Ben and Jerrys, som koster det blege (i alle tilfælde hvis man som os, ikke lader sig nøje med et par kugler). Da Anna og veninderne havde provianteres med denne luksus is, til fredags hygge, udtalte jeg kækt “den kan jeg da lave lige så god selv – meeeeget billigere”!!! Når man påstår det, så koster det beviser. Dem fik de, og de bøjede sig i støvet. Og mig? Jeg var lidt overrasket over HVOR god den faktisk blev, men det sagde jeg selvfølgelig ikke noget om.
Vil du prøve, så gør som følger:

Du skal bruge:

Kagen “Michaels chokoladesvineri” fra “Krudtugelr og kanelsnegle”, som skal en tur i fryseren før den er klar. Da jeg tror de fleste efterhånden har bogen, tør jeg godt vove pelsen, og skrive opskriften nederst i dette indlæg. Er det dårlig stil, så opdrag endelig på mig…
2 1/2 dl. fløde
2 spsk. vanilje
2 l. “pap” vanilleis
IMG_1762
Pisk fløden med vaniljen til en ikke alt for stiv skum.
IMG_1763Isen (fåes også i øko udgave) skæres ud i tern, og røres i flødeskummen lidt af gangen. HUSK – bruger du røremaskine, så skift til den der passer til tærtedej, eller dejkrogene, hvis du bruger håndmikser, ellers ødelægger du piskeren!!!
IMG_1764Skær den frosne “chokoladesvineri” i ca. 1/2 cm. tynde skiver, og dernæst på modsatte led, så du får en bunke små tern.
IMG_1765De hældes op i “softicen” lidt af gangen, så det ikke vælter ud over alle bredder.
IMG_1766Når den er vendt godt rundt, er isen færdig MEN skal en tur i fryseren, inden den er spiseklar.
Jeg plejer at lave dem i et glas, så det er lidt som at sidde med et bæger Ben and Jerrys.
Denne gang røg det i is bægere hjembragt fra Italien (til grin bliver jeg, når jeg hvert år indsamler plastbægerne fra hver en spist is, og slæber med hjem fra ferie) – men jeg gør det igen i år :-)
IMG_1768Her kommer så opskriften fra Sif OrellanasKrudtugler & kanelsnegle

2 æg
270 g sukker

4 spsk kakao
1/2 tsk salt
kornene fra en vaniljestang
revet skal af en 1/2 appelsin (har jeg ikke putte i til isen)
85 g. mel
1/2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør (bruger flydende margarine)

Pisk æg og sukker hvidt. Bland kakao, salt, vanilje, mel og bagepulver og vend blandingen i æggemassen. Vend afkølet smeltet smør i massen til sidst. Fordel massen i en smurt springform, og bag ved 190 gr. i 20-25 min. Kagen skal virke rå/ubagt, når den tages ud af ovnen – den skal nok blive fast, når den er afkølet.

 

2 tanker om "Ben and Jerrys – my way…"

  1. Hej Lotte!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    • Hej Elin
      Det vil jeg lige gå ind og kigge lidt nærmere på, selvom det jo ikke er en madblog jeg driver :-) Men det må i jo selvfølgelig være klar over, hvis i har været inde og vende.
      Jeg vender tilbage.
      Bedste hilsner Lotte

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


8 − otte =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>